Projecte d’aparcaments al districte 1er

Nota de premsa

En estudi la implementació de zones verdes d’aparcament per a residents als barris del Districte 1.
La proposta permetrà millorar la circulació i l’aparcament en els diferents barris on s’implementarà, així com garantir un aire més saludable.
La zona blava d’estacionament s’estendrà al Front Marítim entre l’Anís del Mono i el Torrent de Vallmajor.
S’ampliaran les places de zona blava als barris del Progrés, Centre i Casagemes que passaran de 500 a 750.

aparcament_collipujol

El govern ha proposat als grups municipals i a les associacions de comerciants i veïnals el desplegament de zones verdes d’aparcament de vehicles en superfície al Districte 1 i la implantació d’una nova zona blava al front Marítim. També es proposa ampliar les places de zona blava existents als barris del Progrés, Centre i Casagemes, que passaran de 500 a 750, a les que caldrà afegir un centenar més de places al barri de Coll i Pujol. La proposta del govern municipal desenvolupa el “Pla de mobilitat urbana sostenible”, aprovat al ple municipal del passat 26 de juny, per tal de millorar la circulació i l’aparcament en superfície als barris de Badalona.
Primeres places de zona verda a Badalona Els barris del Districte 1 seran els primers de la ciutat que disposaran de zona verda d’aparcament. En concret, es proposa la creació de 2.200 places que donaran prioritat d’estacionament al veïnat, amb una tarifa de 48 euros anuals per als residents, i amb un pagament de 2,8 euros per hora per a la resta de vehicles.

En el cas del barri del Manresà s’ha planificat la creació d’una àrea exclusiva per a residents amb un centenar de places.

Noves places de zona blava
Per tal de seguir afavorint la mobilitat als eixos comercials del Districte 1, el govern contempla l’ampliació de l’actual zona blava en els barris del Progrés, Centre i Casagemes, que s’incrementaran de les 500 places actuals a les 750, a les que caldrà afegir un centenar més de places al barri de Coll i Pujol. Una altra de les novetats pel que fa a les mesures per millorar la mobilitat és la implementació d’una zona blava d’estacionament als vials de la franja marítima compresos entre la fàbrica de l’Anís del Mono (al Progrés) i el Torrent de Vallmajor, entre Casagemes i Canyadó. Es pretén ordenar l’accés de vehicles a la platja i reduir els freqüents embussos de trànsit que es produeixen a la zona durant l’època d’estiu. El preu per aparcar a les 550 noves places serà el que actualment s’aplica a la ciutat,d’1,40 euros per hora. Cal destacar que en la zona de platja els horaris de regulació seran més amplis i variaran en funció de l’època de l’any.

Salt tecnològic
La posada en marxa per primera vegada a Badalona de zona verda d’aparcament i l’ampliació de les places de zona blava aniran companyades d’un important salt tecnològic. Així, està prevista la renovació total dels parquímetres, amb la introducció de panells solars per al seu funcionament, i l’entrada en funcionament d’una nova aplicació per a dispositius mòbils. Amb aquests avenços es renovaran els sistemes de control dels parquímetres que, amb la identificació de les matrícules dels vehicles, permetran fer més
àgil i senzill l’ús per part dels usuaris i obre la possibilitat de, per exemple, oferir bonificacions a aquells vehicles menys contaminants.
El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, ha assegurat que els beneficis d’aquesta regulació “seran múltiples perquè es reduirà la congestió viària, es prioritzarà la disponibilitat d’aparcaments per a residents i es desincentivarà l’ús abusiu del vehicle privat. Alhora es potenciarà el transport públic i es millorarà la qualitat ambiental i la qualitat de vida del veïnat”. “La
proposta ha estat ben acollida pel veïnat i comerciants, amb els quals continuarem treballant per afegir millores al projecte inicial”, ha afegit. La previsió del govern municipal és que aquestes propostes del Pla de mobilitat entrin en funcionament al llarg d’aquest any 2017 després que sigui presentat pel Consell de Mobilitat, que és l’òrgan de deliberació i participació de Badalona pel que fa a les polítiques de foment de mobilitat sostenible.

Badalona, 10 de febrer de 2017. Enllaç al document sencer.