Carrer Porvenir

El Carrer vist pels veïns
La Vita fa una descripció del Carrer Porvenir.

EL MEU CARRER
El carrer on jo ‘estic és el que a mi més m’agrada. Caminent amb els ulls clucs coneixeria les cases, fins i tot sentint només el soroll de parar la taula. Les cases del meu carrer són les més solejades, cada una amb el seu estil, són les que a mi més m’agraden.
Vita (91 anys)

Alguns dels seus veïns encara recordem com era abans de que es produís la semi destrucció de la via, a causa de la construcció de l’autopista a finals dels anys seixanta, i posteriorment del seu lateral.

No va ser fins el 2010 que es van fer els actuals acabats que afegits a arbres i unes voreres més amples, van donar un bon aire a la via, on actualment conviuen les cases baixes que hi queden amb vivendes de més alçada.
Ara tot el carrer i els veïns de l’entorn estem esperant la millora de la zona amb la remodelació del descampat de l’antiga foneria, “el camp d’en Marcel·lí” com se li deia popularment.

Porvenir
Aquest nom es la forma castellana d’avenir, esdevenidor, futur. Durant el segle XIX i els primers anys del segle XX era molt freqüent l’ús d’aquesta paraula en un sentit útopic per expressar el desig d’un futur millor, en un cas paral·lel a l’ús del mot progrés com a manifestació de confiança en els avenços industrials. En el cas concret del carrer, van ser les autoritats municipals les que li van donar aquest nom en resposta a la demanda d’identificació plantejada pels veïns.
Extret del llibre “TOTS ELS CARRERS DE BADALONA”